Vacatures zoeken op LinkedIn

Vacatures zoeken op LinkedIn, waar begin je?
LinkedIn is een platform waarop je je netwerk kunt uitbreiden en contacten kunt op doen en onderhouden. Daarnaast is het ook zeker een platform waarop je vacatures kunt vinden wanneer je werkzoekend bent. De verschillende mogelijkheden om vacatures te vinden licht ik hieronder toe.

Zoekveld
Je kunt hiervoor het zoekveld op de homepagina gebruiken.
In dit zoekveld typ je de functienaam waar je op wilt zoeken. Wanneer je de resultaten hebt ga je selecteren op ‘vacatures’ waarna er een lijst volgt met vacatures die zijn uitgezet door organisaties.
Wanneer je teveel resultaten krijgt of specifieker wilt zoeken zijn er diverse filtermogelijkheden zoals plaatsingsdatum, bedrijf en contractsoort. Probeer deze vooral eens uit.
Je kunt meldingen ontvangen wanneer er nieuwe vacatures worden geplaatst door in je zoekresultaat linksboven ‘vacaturemelding is uitgeschakeld’ aan te zetten.
Dan ben je altijd op de hoogte van nieuwe mogelijkheden.

Vacatureknop
Op de homepagina heb je in je menubalk ook een knop met ‘Vacatures’’. Hier vind je een pagina waar je uitgebreid kunt zoeken en waar op basis van je profiel al suggesties worden gedaan.
Vacatures kun je ook opslaan en wanneer je dit gedaan hebt vind je ze terug linksboven op deze pagina bij ‘mijn vacatures’.

Bijdragen
Daarnaast is een belangrijke mogelijkheid om in de bijdragen op je homepagina (feed) vacatures te vinden. Dit kunnen updates/bijdragen van individuele personen zijn maar ook bedrijfsupdates. Ook in groepen van je interesse kun je bijdragen met vacatures vinden.
Om er voor te zorgen dat jij deze vacatures ziet kun je bedrijven die je aanspreken volgen en lid worden van groepen die bij je beroepsgroep, regio of interesse passen.
Werk tot slot aan je netwerk; het  linken met of volgen van mensen die vacatures zouden kunnen delen die aansluiten is hiervoor belangrijk.
Dan helpt het uiteraard wel wanneer je eigen profiel volledig is en aanspreekt.

Kun je hulp gebruiken met het zoeken naar vacatures op LinkedIn? Of wil je aandacht besteden aan je profiel?
Ik help je graag! info@jolandapranger.nl | 06 – 39 75 31 13

Denk jij dat ik ook iets voor jou kan betekenen?

Neem dan gewoon vrijblijvend contact op en we bespreken de mogelijkheden. 

Scroll naar boven